У травні 2023 року очікується, що приблизно 600 тисяч пенсіонерів України отримають додаткову надбавку у розмірі 624 гривні. Ця грошова виплата буде надана тим українцям, які вийшли на пенсію за віком, але продовжують працювати та отримують страховий стаж.

Докладніше про це інформує finance.ua, посилаючись на Пенсійний фонд України.

Повідомляється, що із запровадженням автоматичного перерахунку, право на який визначається страховим стажем, набутим, у тому числі за лютий поточного року, перерахунок виплат проводиться у травні після того, як страхувальники нададуть звіти за перший квартал 2023 року до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. до 10 травня.

Додаткова надбавка, можливо, внесе позитивні зміни до пенсійних виплат для пенсіонерів, що працюють. Люди, яким надається надбавка, зможуть насолоджуватись нею вже у червні на своїх банківських рахунках, причому вони не будуть позбавлені виплат за попередні два місяці.

Оскільки востаннє перерахунок виплат здійснювався два роки тому чи раніше, стаж громадян значно збільшився за цей час, що призвело до збільшення розміру виплат. Таким чином, швидкий та автоматичний перерахунок нарахувань дає пенсіонерам, що працюють, можливість отримувати вищу пенсію, полегшуючи їх фінансову ситуацію.

Читайте також: