Україні обіцяють членство в НАТО з 2008 року, ось тільки завжди були причини відкладати ухвалення рішення. Проте днями генсек НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням на авіабазі "Рамштайн" заявив, що "всі країни НАТО погодилися, що Україна буде членом альянсу".

Бойовий потенціал українських військ перевищує дві третини НАТО у Європі. Отже, Україні не потрібно виконувати план дій щодо членства в Альянсі.

Таку заяву зробив голова ДО України в НАТО Юрій Романюк в інтерв'ю Radio NV .

Він переконаний, що Україна вже давно пройшла статус, стан та перебування в умовному ПДЧ.

"Ми вже давно виконали ці вимоги, починаючи з 2008 року, коли на Бухарестському Саміті нам відмовили у вступі до НАТО, але сказали, що двері Альянсу відчинені для України. Сьогодні ніякого ПДЧ вже не може бути", — каже Романюк.

Більше того, голова ГО стверджує, що зараз Україна сама може бути критерієм відбору та вступу на відповідність вимогам Альянсу для будь-якої іншої країни. За його словами, наразі вступ України до НАТО стримує лише гаряча фаза війни.

"Тому що ми повинні розуміти, що НАТО наполягає на тому, що під час гарячої фази війни НАТО не хоче бути залученим, умовно кажучи, у війну Росії проти України. Воно хоче зберегти свою автономність і не дати Росії підстави направити цю ситуацію, підвищити ставки і дати можливість говорити, що вона реально бореться проти НАТО», - пояснив експерт.

Романюк прогнозує, що умови для пропозиції вступу України до НАТО можуть бути створені на Вашингтонському саміті Альянсу у 2024 році.

Читайте також:

Не любить спідню білизну: донька Віри Брежнєвої показала, як пустує на природі

Готуйтеся до великого успіху: названо 6 знаків Зодіаку, яким пощастить на вихідних

Щось уже починається: за загадкових обставин не стало друга Лукашенка