В Україні будуть суттєві зміни в оподаткуванні фізосіб-підприємців. До початку літа скасують пільгову податкову ставку у 2% для "ФОПів", а також запровадять документальні перевірки та штрафи за порушення податкового законодавства.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Це рішення, як повідомляють джерела, пов'язане із необхідністю отримання підтримки від Міжнародного валютного фонду. Для цього Україна має виконати низку вимог, що включають відмову від пільг для фізосіб-підприємців.

Кабінет міністрів уже зареєстрував законопроєкт щодо перегляду податкових правил. Відповідно до документа, до 1 липня 2023 року скасують податок у розмірі 2% для "ФОПів" третьої групи та повернуть минулу податкову ставку 5%. "ФОПи" першої та другої груп будуть зобов'язані сплачувати єдиний податок.

Крім того, повернуть документальні перевірки та штрафи за порушення податкового законодавства, що стимулює фізосіб-підприємців бути більш обізнаними про свої податкові зобов'язання та дотримуватися їх. Також буде запроваджено відповідальність за відсутність РРО відповідно до законодавства.

Ці зміни у податковому законодавстві будуть важливим етапом для України й можуть мати серйозний вплив на здоров'я економіки. Варто зазначити, що документ було ухвалено Кабінетом міністрів, і кілька членів комітету з питань фінансів, податкової та митної політики вже висловилися за підтримку пропозиції. У майбутньому такі заходи можуть допомогти Україні підвищити свою економічну стійкість і привабливість для іноземних інвесторів.

Читайте також: