Весь світ спостерігав, як увечері 20 квітня у Білгороді прогриміли потужні вибухи, а місцеві жителі публікували у мережі фотографії великої вирви. При цьому причина події - шокуюча. Як заявило Міноборони РФ, що російська авіація нібито випадково скинула на своє ж мирне населення бомбу. Як виявилося, у цієї історії продовження ще більш вражаюче.

Так, у суботу, 22 квітня 2023 року близько 12 години неподалік будинків по вулиці Шаландіна було виявлено ще одну авіаційну бомбу.

"Це авіаційна бомба, яка знаходилася поблизу житлових будинків, оголошено режим надзвичайної ситуації, розпочато евакуацію", - повідомив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков.

Чиновник також заявив, що другу авіабомбу в Білгороді почали шукати ще вчора, проте пошуковцям завадили ґрунтові води.

Йдеться про боєприпас ФАБ-500, який пішов на шість метрів під землю.

Через велику потужність бомби міська влада відразу ж ухвалила рішення вивезти людей з радіусу 100 метрів від місця її виявлення.

Загалом у безпечне місце вивезли мешканців 17 багатоквартирних будинків у радіусі 200 метрів. На це було виділено 90 автобусів.

Згодом з'явилася інформація, що знайдений біля будинку в Білгороді боєприпас, за експертною оцінкою, не вибухонебезпечний, повідомили в ГУ МНС РФ. Авіабомба, яку вже відвезли на полігон, при падінні зачепила будинок і пошкодила три балкони, і лише тоді пішла у ґрунт на шість метрів.

Читайте також:

Військовий стан та мобілізація: депутат розкрив несподівану інформацію

Знову лихо з російським кораблем: люди зникли просто посеред моря

Щось уже починається: за загадкових обставин не стало друга Лукашенка