Багато українців з початку повномасштабної війни з Росією були змушені залишити країну через власну безпеку, безпеку власних дітей, і часто навіть батьків. Хтось вибрав для себе залишитися в Україні, і переїхав до спокійніших регіонів, а хтось поїхав до Європи. І там наші люди зрозуміли, що з роботою справи набагато гірші, ніж хотілося б.

Однак є таке поняття, як "сезонна робота", яку простіше знайти людині, яка не знає мови. Це стосується Німеччини - там можна працевлаштуватися на сезонні роботи, на строк до 3 місяців. Докладніше про це інформує сайт "24 Канал".

Один зі способів працевлаштуватися в Німеччині – це знайти сезонну роботу. Йдеться переважно про збирання врожаю чи сільськогосподарські роботи, а також про сферу обслуговування.

Однак, ця робота не надає шансів на кар'єрне зростання, оскільки це просто спосіб заробити трохи грошей в іншій країні. Сезонна робота зазвичай дуже інтенсивна і доступна лише у певні сезони. Залежно від галузі, графік та види діяльності можуть значно відрізнятися.

Не всі процеси в збиранні врожаю можна виконати за допомогою машин, і багато хто з них вимагає втручання людини. Тому фермери та сільськогосподарські компанії наймають персонал.

Сфера туризму є ще одним популярним сезонним видом роботи, де можна працевлаштуватися як офіціант, касир або адміністратор в готелі.

Перелік найпопулярніших сезонних робіт включає:

- збирач урожаю;
- продавець, касир;
- кухар, офіціант, адміністратор у готелі (галузь туризму та гастрономії);
– Промоутер.

Середній робочий час на такій роботі становить 8 годин на день, а в періоди пікового навантаження його можна збільшити до 10 або навіть 12 годин. Зазвичай між двома змінами надається 11-годинний відпочинок.

Проте, слід зазначити, що сезонна робота часто є фізично тяжкою, що потребує великих зусиль і найчастіше наднормових змін у періоди пікового навантаження.

У Німеччині встановлено мінімальну заробітну плату, яка регулярно оновлюється та поширюється на всіх працівників, включаючи сільськогосподарські. З 1 липня 2022 року мінімальну зарплату було підвищено до 10,45 євро. Якщо працівник виконує стандартний робочий тиждень о 40 годині та працює 22 дні на місяць, його мінімальна зарплата в Німеччині становитиме близько 1 646 євро.

Читайте також: