Картоплю можна вирощувати як у великому пасічному саду, так і на невеликій ділянці землі для особистого вжитку. Але виростити картоплю ще треба вміти.

У нашому матеріалі ви можете ознайомитись із лайфхаком, який допоможе виростити великий урожай картоплі.

Перед тим як розпочинати посадку картоплі, необхідно підготувати ґрунт. Найбільш вдалим місцем для вирощування картоплі є вирівняні ділянки, де не застоюється тала або дощова вода. Також слід переконатися, що ґрунтові води знаходяться на глибині не менше півтора метра від поверхні землі.

Лунки для посадки картоплі потрібно розташовувати на відстані близько 30 сантиметрів один від одного. Якщо ви вирощуєте сорти картоплі з великими та розлогими кущами, можна збільшити відстань на 5-10 сантиметрів. Якщо ж ви вибрали картопляний сорт, який не утворює великих кущів, то відстань можна зменшити на 5-10 сантиметрів.

Лунки для посадки картоплі зазвичай роблять 10 сантиметрів завглибшки й приблизно такої ж ширини. Для важких або глинистих ґрунтів слід використовувати розпушувач, щоб картопляна бульба могла отримати достатньо кисню для розвитку.

Перед посадкою в лунку можна покласти добрива, яких є велика кількість, на будь-який смак та гаманець. Ми ж розповімо про дідівський метод - деревну золу. Для ґрунтів, які важкі та глинисті, можна використовувати ямки на пару сантиметрів більше звичайного розміру, і покласти туди 2-3 столові ложки деревної золи. Якщо ж ґрунт має високу кислотність, то при посадці кожну бульбу слід покрити 5-6 ложками золи.

Також можна змішати золу з річковим піском, щоб забезпечити додатковий захист кореневої системи картоплі. Якщо у вас є кислий ґрунт, то можна створити кашку з деревної золи, ґрунту та води, потім перемішати вміст і змішати з ґрунтом до утворення кашки. У такий ґрунт слід помістити бульбу.

Також можна використовувати інші матеріали для додавання в лунки під час посадки картоплі, наприклад, компост або мінеральні добрива. Якщо у вас є вільний доступ до компосту, його можна використовувати як додатковий матеріал для посадки картоплі, щоб забезпечити кореневу систему додатковими поживними речовинами. Якщо ви використовуєте мінеральні добрива, слід використовувати їх відповідно до інструкцій на упаковці та не переборщити з концентрацією.

Читайте також:

Українців потішили: кого звільнили від податку на дачі та городи

Помилка дачників і городників: які овочі в жодному разі не можна садити поряд

Як швидко позбутися бур'янів на дачі та на городі: домашній засіб, перевірений століттями