На превеликий жаль, російський ворог з дня в день продовжує забирати життя кращих синів та дочок України.

Так, побратими у вівторок, 18 квітня, повідомили про загибель у бою на Донеччині Олега Барни, колишнього народного депутата України від Блоку Петра Порошенка. Якщо смерть буде офіційно підтверджена, то це означатиме, що військовий загинув напередодні свого дня народження. Олег Барна народився 18 квітня 1967 року, а загинув, за попередньою інформацією, у 56 років, 17 квітня 2023.

Сумну звістку повідомив речник Таврійського напрямку фронту Олексій Дмитрашківський. Відео з фрагментом бою, в якому Олег Барна брав участь, Дмитрашківський виклав у ФБ.

"17 квітня під час бойових дій, загинув Олег Барна. Так сталось, що ми мали можливість поспілкуватися на минулому тижні", — написав він.

Разом з тим, офіційно Олег Барна поки не вважається загиблим, так як тіло ще не евакуювали з поля бою. Про це заявив пресофіцер 68-ої окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Мирослав Семенюк.

Це дало можливість однопартійцям Олега Барни засумніватися в його смерті.

Так, Петро Порошенко написав, що ладний не вірити у смерть свого однодумця до останнього.

"Хай ця звістка буде прикрою чуткою, жахливим непорозумінням, злим жартом. Не сьогодні, так завтра, не завтра так за кілька днів Олег з’явиться. Або його знайдуть десь серед трьохсотих. Будемо сподіватися і молитися", — написав він.

До слова, сьогодні багато хто згадає відео з парламенту, коли Олег Барна 11 грудня 2015 року буквально виніс з-за трибуни очільника тодішнього уряду Арсенія Яценюка.

Але при цьому мало хто знає, що в Олега Барни революційна біографія з юності. Ще б пак, він був свого часу учасником першої - студентської "Революції на граніті", яка домоглась відставки уряду Віталія Масола.

А у 2013 році Олег Барна вийшов на Євромайдан. Спочатку на Тернопільщині, а потім - вже у Києві. 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку, під час атак озброєний "беркутівців" тітушок та міліції проти учасників спротиву проти режиму Януковича, Барна отримав поранення у голову.

З 2014-го після Майдану попри інвалідність, Олег пішов на передову.

Читайте також:

Розповідала, що Буча – це постановка, а Росія – це брат: на Житомирщині покарали вчительку. Любила Путіна

Такого навіть у фільмах не покажуть: під Києвом двоє людей одночасно потрапили під різні потяги

Бабусі на вулицях хрестяться: у мережі показали прототип Tesla Cybertruck із сталевими колесами