7 квітня стало відомо, що в мережу було злито понад 100 секретних документів Пентагону, де була інформація про війну в Україні, а також секретні дані про Китай, Індо-Тихоокеанський регіон та Близький Схід. Користувачів у всьому світі особливо зацікавив той факт, що секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев та начальник генштабу РФ Валерій Герасимов у якийсь момент брали участь у саботажі війни Росії проти України.

Так, німецьке видання "Tagesspiegel" з посиланням на секретний документ американських військових із масштабного витоку стверджує, що начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов та секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев нібито намагалися саботувати захоплення України на початку війни, щоб вона закінчилася ще 5 березня 2022 року. .

Також із документа випливає, що Путін може страждати від онкозахворювань.

"Згідно з даними, отриманими з українського джерела, що посилається на джерело, близьке до Кремля, Герасимов і Патрушев планували саботувати війну проти України і завершити її. Для цього вони мали намір перекинути війська на південь. Як день "Ікс" вони намітили 5 березня, коли Володимир Путін мав розпочати курс хіміотерапії, і він уже не зміг би вплинути на те, що відбувається”, – пише видання.

Однак, як стверджує джерело, Герасимов відмовився від цих планів практично в останній момент. При цьому в DW наголосили, що підтверджень цієї інформації їм знайти не вдалося.

Читайте також:

Вручення повісток прямо на кордоні: що потрібно знати

Вирішив підпалити церкву у Страсну п'ятницю: скандал у Львові із мешканцем Закарпаття. Такого ще не було

"Вибач, я не зміг...": у легендарного українського генерала не стало батька

На українців чекає підвищення зарплат. Кому підвищать виплати