Повномасштабне російське вторгнення в Україну продовжує забирати життя героїв. Цього разу стало відомо про загибель командира взводу вогневої підтримки 49-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ "Карпатська січ" Артура Світухова (позивний "Святий").

Про чергову втрату на полі бою написав волонтерський фонд "До Мрії" у своєму Instagram, зазначивши, що трагедія сталася 9 квітня.

"Унікальна людина, справжній боєць, який 9 років захищав Україну, попри те, що на боці ворога воює його батько. Сміливий, розумний, відвертий, завжди усміхнений", — описали волонтери загиблого воїна.

За понад рік повномасштабної війни Артур Світухов брав участь у визволенні Ізюму, згодом в запеклих боях на Донеччині, а свій останній бій прийняв 9 квітня 2023 року.

До слова, батько Артура живе у тимчасово окупованому Донецьку і активно підтримує "ДНР", а з 2017 року працює у там у штабі.

Зазначимо, що за декілька днів до своєї загибелі, 5 квітня, у своєму Instagram Артур опублікував допис, у якому попросив, щоб на випадок його смерті, не створювали петицію для присвоєння йому звання Героя України.

«Якщо я раптом загину на війні (я не збираюся, але раптом). То я хочу вас всіх попросити, не робити петицію про присвоєня мені Героя України!! Я не хочу нікого ображати, розумію, що це дуже тонка тема. Всі, хто на полі бою - всі герої!! Але ви повині зрозуміти, що відзнака Герой України, це найвища державна нагорода і вона повина видаватися за визначні та героїчні вчинки. Померти на війні, це не героїчний вчинок…

Це чин, до якого повинен бути готовий кожний воїн. На жаль, в Україні система нагородження робиться трішки через жопу, навіть не трішки. Безліч незрозумілих людей отримують державні нагороди. Одну і ту ж саму нагороду, отримує пес і боєць який був в Маріуполі. Я звісно люблю собак, і особливо Патрона, як і всі ви. Але… Не знецінюйте будь-ласка нагороду ! Дякую за увагу, вибачаюсь, якщо когось образив» - писав Артур Асадов у своєму Instagram.

Читайте також:

Це знамення: у Росії після удару повітряного об'єкта утворилися пекельні вогняні кільця. Фото

Скоро може луснути: племінник Дудаєва розповів, що чекає на Кадирова

Повне пекло у Криму: війська Путіна закривають пляжі, скрізь окопи та міни. Готуються тікати