В Україні внаслідок несприятливих погодних умов почастішали випадки підтоплень, саме тому в Україні оголошено попередження про небезпечні гідрологічні явища.

Так, за інформацією Українського гідрометцентру 13 квітня внаслідок весняного водопілля через Київську ГЕС може піднятися рівень води у Дніпрі.

При цьому, за прогнозом синоптиків, підняття рівня води у річці може досягти відміток початкового затоплення ділянок, прилеглих до русла.

Зокрема, за даними синоптиків, 13 квітня на Десні рівень води підніматиметься на 1-20 см на добу. Це супроводжуватиметься затопленням заплави та низки сіл, обтопленням сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічними населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Чернігівському, Ніжинському районах Чернігівської області.

Також на річці Снів утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної позначки переливу води через автошлях місцевого значення в Корюківському районі Чернігівської області. Через це на Чернігівщині оголошено ІІ рівень небезпеки.

Внаслідок дощів відбуватиметься подальше поповнення водою стариць та озер на заплавних територіях уздовж Десни, що зумовить подальше затоплення заплавних територій уздовж усієї Десни у Чернігівській області (ІІ рівень небезпеки) та Броварському районі Київської області (І рівень небезпеки).

Також 13 квітня на ділянці Дністра Галич-Заліщики продовжуватиметься підвищення рівнів води на 1,2 - 1,7 метра над поточними позначками, без негативних наслідків.

Читайте також:

Це знамення: у Росії після удару повітряного об'єкта утворилися пекельні вогняні кільця. Фото

Багато хто не знав: у які великодні дні не можна ходити на цвинтар

Повне пекло у Криму: війська Путіна закривають пляжі, скрізь окопи та міни. Готуються тікати