Вже завзяті прихильники "руського міра" зрозуміли, що там, де російська армія – там розруха, там Путін, там занепад.

Ніколи з часів незалежності України півострів Крим не перетворювався на такий корупційно-військовий смітник, на який перетворився після окупації російськими військами.

Людей виганяють із пляжів, відбирають у них земельні ділянки, будинки, дачі на узбережжі. Дочекалися Путіна?

Але це ще не все.

Тепер російські окупанти перекривають відомі кримські пляжі, перетворюючи їх на смітники та у зміцнювальні райони.

Ось що з цього приводу пише Telegram-канал "Кримський вітер":

"Російська влада закрила для купання пляжі, на яких раніше обладнали окопи. Пляжі на території сіл Штормове та Попівка на заході Сакського району на узбережжі Чорного моря та озера Донузлав, також місцеві озера закриті для купання в 2023 році.

Відповідну постанову ухвалила російська адміністрація Штормівської сільради. "Затвердити перелік місць, заборонених для купання на території Штормівського сільського поселення Сакського району Республіки Крим (додається)", – йдеться у документі. Адміністрація має встановити попереджувальні знаки та знаки про заборону купання на водних об'єктах та територіях, небезпечних та заборонених для купання, а також у необладнаних для купання місцях”, - йдеться у повідомленні каналу.

Ось так виглядають пляжі Криму після приходу російських окупантів

Також наголошується, що документ окупаційної влади містить опис 16 територій. Це – 10 пляжів, переданих в оренду підприємцям або ними за договорами про благоустрій. 9 із них – пляжі загального користування, 1 – дитячий (табори відпочинку "Дельфін-Аделанте" у Попівці).

Раніше ми повідомляли, що за прогнозами військового експерта, полковника ЗСУ у запасі Романа Світана, звільнення Криму може розпочатися восени цього року. Але для цього мають бути відповідні умови.

Зокрема, експерт зазначає, що запорукою успіху є безперебійна військова допомога, яку Україна має й надалі отримувати від західних партнерів.

"Якщо Україна й надалі отримуватиме військову підтримку, то цілком імовірно, що Крим буде деокуповано ще до осені. Також нам потрібні будуть далекобійні засоби поразки, яким ми зможемо знищити Кримський міст та всі військові об'єкти на території Криму. Далі ЗСУ можуть зайти до Криму і звільнити всю окуповану територію. Росіяни в Криму перебувають у пастці. Оскільки за всю історію жодна армія, яка була в Криму, не змогла втримати півострів. Та й виводити війська їм не буде куди", - пояснив він.

Читайте також:

Людей діставали з-під завалів: Росія знову вдарила по житлових будинках. Фото

Ворожий уламок: під Бахмутом не стало відомого українського спортсмена

Український Ferrari: як виглядав рідкісний спортивний ЗАЗ, зроблений зі склопластику