Завдяки "хитрим планам" Путіна та його генералів російські повітряні сили залишилися без кращих бойових літаків. Помітно, що після закінчення Другої світової до такого показника РФ ще не опускалася.

За словами спікера Повітряних сил України Юрія Ігната, окупанти втратили свої найкращі літаки ще на початку вторгнення в Україну, передає Оглядач .

Причина в тому, що вони пішли на поводу свого керівництва, яке переконувало їх у тому, що Україна не зможе дати відсіч у повітрі, а українські системи ППО вже знищені.

"Російські літаки, збиті в перші тижні війни, були одними з найкращих - Су-34, Су-30, Су-35, гелікоптерів багато. Це досить потужні цифри. Російська авіація зазнала втрат саме з початку війни, коли вони недооцінили нашу авіацію, повірили своїй пропаганді, що тут уже все знищено і прогулянка в небі буде легкою для них", – сказав Ігнат.

Спікер Повітряних сил також наголосив на ще одному важливому нюансі: перевага в повітрі була на боці окупантів і становила 10 їх літаків проти 1 нашого. І це при тому, що вони вкладали шалені кошти у модернізацію своїх бойових літаків.

"Якщо враховувати все авіаційне угруповання, то 1 до 6 була нерівновага в порівнянні з українською авіацією. А якщо ще додати технології, вкладені в російські літаки, модернізацію Су-27 у Су-30, потім уже з'явився літак Су-34, Су-35 , то можна вважати 1 до 10, якщо враховувати технічні можливості", – наголосив Ігнат.

Також Гнат відзначив майстерність українських пілотів. За його словами, іноземні журналісти були вражені тим, як Повітряні сили ЗСУ протистояли сучасній російській авіації.

"Вже не раз іноземцям, які приїжджали до нас за коментарями, як ми так воюємо, пояснювали на пальцях, що таке протистояння з російською авіацією. Це начебто ви з пістолетом сидите в окопі, а за 200 м від вас – п'ять людей з автоматами "Теоретично у нас є зброя, теоретично вона стріляє. Ось така перевага. Але ми мали виходити з цього. Наші винищувачі робили просто неможливе, виринали з нізвідки і намагалися російські літаки перехоплювати і знищувати", - пояснив спікер Повітряних сил.

Читайте також:

Росіяни одразу кинуть зброю і підуть додому: експерт розповів про важливий нюанс

Від машини залишилася купа металу: на трасі Київ-Одеса легковик полетів у кювет. Фото

Український художник, чиї прогнози в картинах справдилися, показав ще одне пророцтво