Вже наступного тижня погана погода разом із дощами може відступити з території України. На зміну негоді прийде справжня літня спека.

Докладним прогнозом поділився синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, повідомляє meteoprog.com .

Він зазначає, що на території нашої країни найближчі 10 діб виявляться прохолодними з нестійким характером погоди, частим випаданням опадів як дощу, так і снігу (особливо в західних і північних областях). У нічні та ранкові частини 3 – 5 квітня спостерігатимуться заморозки у більшості областей, крім півдня та сходу.

"Після 15 – 16 квітня почнеться більш стійка тенденція зростання температури повітря і вже у третій декаді денні показники можуть досягати +20…+25 °С, а вночі коливатимуться в межах +7…+12 °С. Також істотно знизиться кількість опадів, а сонячних днів побільшає", - прогнозує Кібальчич.

При цьому синоптик попереджає, що квітень цього року на більшій частині території України виявиться вологим, подекуди надмірно. Місячна кількість опадів сумарно перевищить норму в 1,5 – 2 рази, переважно рахунок першої половини місяці.

Температурний режим матиме тенденцію до нижчих показників й у середньому протягом місяця виявиться близько норми, у західних, північних і центральних областях місцями нижче норми на 1 – 3 °С.

Крім того, в окремі дні першої декади є можливість випадання снігу із встановленням тимчасового снігового покриву. Це стосується переважно західних та північних регіонів. Проте сніг у квітні не є аномалією і практично щороку фіксується синоптиками та метеорологами практично по всій території країни.

Читайте також:

Будуть неприємності: де в будинку не можна вішати годинник.

Його просто приберуть: колишній голова ЦРУ розповів, що зроблять із Путіним.

З'явилося відео, де священик московського патріархату напав на хлопчика з українським прапором.