Війна принесла в Україну і життя кожного українця багато болю. Комусь пощастило більше, комусь менше, але кожен зіткнувся з тією реальністю, яка здатна змінити життя, мислення, свідомість та життєві принципи.

Питання релігії, а саме діяльності УПЦ московського патріархату, почало турбувати багатьох українців, особливо після публічного благословення патріарха Кирила "священної війни" проти України. Та й дії російських попів, які освячували танки та ракети, що вбивають мирних громадян та дітей, теж наводять на думку – навіщо Україні російська релігія?

Релігія має йти однією дорогою з державою, не благословляти війни, не виправдовувати напад однієї країни на іншу. Бог сказав "Не вбивай!", і вбивство є найстрашнішим гріхом. А тому така релігія Україні не потрібна. Православ'я - воно єдине, але в цій ситуації потрібно підтримувати та розвивати ПЦУ, а не церкву ворога. Шкода, що багато українців, перебуваючи під зомбуванням російських попів, не можуть прийняти той факт, що УПЦ працює на Росію та ФСБ.

Саме тому останніми днями у всіх куточках України відбуваються сутички між українцями та священниками УПЦ МП. Зокрема, найбільша боротьба відбувається у Києві, під Києво-Печерською лаврою. Таким чином, у столиці збирається багато українців, які прагнуть вигнати проросійських попів у РФ.

"Обозреватель" представив відео, на якому дівчина з Маріуполя емоційно висловилася щодо РПЦ та патріарха. Вона здивована тим, що в нашій державі, після того горя і смертей, які принесла Росія на українську землю, перебувають ті, хто підтримує РПЦ, голови якого гаряче підтримали агресію РФ.

"Як їх вигнати звідси, хто скаже? Як їх вигнати? Яка демократія, про що ви? Тут не може бути демократії. Це національна безпека! Армія, мова, віра! Коли це все зрозуміють?! 90% людей старі, але є і молоді. Я взагалі з цього в шоці! Що вони слухають, що вони дивляться, щоб молоти таку нісенітницю, я просто не розумію", – емоційно сказала молода українка.

Читайте також: