Українці, які працюють на мінімальну зарплату, можуть підвищити свою майбутню пенсію, збільшуючи свій заробіток та сплачуючи податки. Але як це зробити?

Докладніше про те, як самостійно збільшити собі пенсію, інформує сайт meta.ua.

Для того, щоб самостійно збільшити собі пенсію, необхідно укласти договір з Пенсійним фондом України, який дозволить вам добровільно сплачувати внески на свою пенсію.

Але які переваги надає таке рішення? Кожні 100 гривень, які ви добровільно сплатите, збільшать вашу місячну зарплату, яку буде враховано при призначенні майбутньої пенсії. Це означає, що кожен внесок може збільшити майбутню пенсію майже на 455 гривень.

Звичайно, питання про те, в якому розмірі та з якою періодичністю сплачувати внески, залишаються на ваш розсуд. Однак, приймаючи таке рішення, не забувайте про те, що договір із Пенсійним фондом України укладається в електронній формі.

Але не варто забувати, що це рішення не стосується тих, хто не працює на мінімальну зарплату. Проте всі працівники, які хочуть самостійно збільшити собі майбутню пенсію, можуть скористатися цією можливістю і збільшити свій заробіток у майбутньому. Це допоможе при виході на пенсію хоч трохи полегшити собі життя і дасть можливість радувати онуків подарунками.

Читайте також:

Пенсіонерам хочуть видати виплати з нагоди їхнього дня народження

З 1 квітня переглядатимуть розміри пенсій. Що потрібно знати

Жодного підвищення: хто з українців не отримає надбавки до пенсій після березневої індексації