Росія включила Угорщину до свого списку "недружніх країн". Таке рішення було оголошено послом Росії в Угорщині Євгеном Станіславовим. Причиною такого рішення стало те, що, ймовірно, Будапешт повною мірою підписався під антиросійськими санкціями, прийнятими Європейським Союзом.

Докладніше про це інформує ТСН.

Цей крок Росії виглядає досить несподіваним, враховуючи, що відносини між Росією та Угорщиною вважалися досить міцними та були зміцнені останніми роками, у тому числі завдяки лідерам двох країн – президенту Росії Володимиру Путіну та прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.

Експерти впевнені, що Угорщину додав Європейський Союз, який практично змусив Орбана піти проти друга Путіна. І це спровокувало Путіна ухвалити рішення про визнання Угорщини "недружньою країною".

"Певною мірою Будапешту це вдається (захистити свої інтереси – пропагандисти), але факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати. Саме тому вона віднесена до категорії недружніх Росії країн, на адресу яких можуть вживати наших заходів у відповідь", — зазначив посол Росії в Угорщині Євген Станіславов.

Читайте також: