Росіяни шукають вирішення проблеми великих втрат у живій силі. Про це повідомляє Центр національного спротиву Сил спеціальних операцій.

"Щоб покрити великі втрати у війні в Україні, росіяни планують залучити ще більше найманців, втрата яких не викликає соціальної напруги у російському суспільстві", - повідомляє ЦНС ССО.

Йдеться про прибуття до РФ близько 100 найманців із Анголи. Відповідну домовленість між країнами було досягнуто під час візиту до африканської держави глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

"Ангольський народ знає ціну набуття незалежності, знає ціну набуття можливості реалізовувати свої права - культурні, традиційні та політичні. Ви також активно сприяєте справедливому врегулюванню різних конфліктів у вашому регіоні. Такий же конфлікт, що спирається на прагнення людей відстояти свої законні права, стався якийсь час тому в Україні після збройного кривавого антиконституційного державного перевороту", - говорив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 25 січня 2023 року на зустрічі з міністром закордонних справ Анголи Тете Антоніу під час переговорів у Луанді.

Крім цього, окупанти хочуть залучити до 2 тис. найманців із Білорусі. Це співробітники приватного охоронного підприємства "ГардСервіс", створеного за сприяння режиму Олександра Лукашенка.

"Воно є першим подібним підприємством у Білорусі та створене спеціальним указом Лукашенка у 2019 році. Базуються "охоронці" на території колишнього центру підготовки білоруських спецназівців", - повідомили в ЦНС.

Зазначимо, що нещодавно посол РФ в Ефіопії Євген Терьохін заявляв про велику кількість звернень від ефіопів, які бажають вирушити в Донбас як добровольці, хоча дипмісія РФ в Аддіс-Абебі не рекрутує найманців.

Читайте також:

Вже попереджають радіо: окупанти розпочали евакуацію із Криму. Біжуть із сім'єю та меблями

"Підемо на Львів": Медведєв, будучи у неадекватному, розповів про нові плани Кремля

Зовсім погана стала: зірка фільму "Москва сльозам не вірить" визвірилася на українців