За інформацією представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрія Юсова, окупаційна влада Росії розпочала евакуацію з тимчасово захопленого Криму.

Докладніше про це інформує офіційний сайт ГУР Міноборони України.

Попередження про необхідність готуватися до виїзду почули місцеві жителі на FM-станціях, на думку Юсова, це стосується тих кримчан, які співпрацювали з окупаційною владою.

"Для того, щоб там був мир і порядок, півострів необхідно деокупувати і повернути туди законну українську владу. Власне, повернути Крим у рідну українську гавань, що обов'язково й відбудеться найближчим часом. Тому всім, хто працює на Росію, найближчим часом краще покинути територію українського Криму", - заявив Андрій Юсов.

Також Юсов повідомив, що російське командування на півострові та окупаційна адміністрація активно продають нерухомість та відвозять свої сім'ї з Криму. Він попереджає всіх інших, хто пов'язав свою долю з російським режимом, замислитись про своє майбутнє і по можливості залишити Крим. Юсов також зазначив, що російська влада на півострові не на словах, а насправді продовжує зміцнювати свою військову присутність, що є загрозою не лише для України, а й для всього регіону загалом.

Слід зазначити, що питання анексії Криму залишається одним із найгостріших і суперечливих у сучасній історії загалом і в контексті війни в Україні зокрема.

Україна та багато інших країн світу не визнають анексію і вважають Крим українською територією, підтримуючи політику економічних та політичних санкцій щодо Росії. У свою чергу, Росія наполягає на тому, що анексію було здійснено за бажанням населення Криму на референдумі. Однак позиції обох сторін поки що залишаються протилежними, і питання про майбутнє півострова залишається відкритим.

Читайте також: