Ні для кого не секрет, що настання весни активізує городні справи. Роботи як вдома, так і в теплицях багато, тому багато хто планує свій графік висаджування та догляду за рослинами. І може істотно допомогти місячний посівний календар садівника-городника. Ще б пак, він орієнтується на фази Місяця, тому що вони можуть як позитивно, так і негативно впливати на зростання рослин.

Отже, Місяць у третій декаді березня буде таким:

  • молодик - 22 березня;
  • зростаюча - з 23 по 31.

На молодик 22 березня, не варто займатися городництвом та садівництвом. Однак найпростіші процедури (прополювання, підгортання рослин, обробіток рослин від шкідників) виконувати можна.

Якщо ж так трапилося, що садіть у молодик, то треба враховувати, що сходи з'являться дуже швидко, але це не означатиме високого врожаю. Крім того, з плодів не вдасться зібрати хороше насіння.

24-30 березня: можна виконувати будь-яку роботу, окрім обприскування рослин хімікатами.

Рекомендується сіяти зелень, помідори, різні види капусти, баклажани, болгарський перець, огірки, квасоля, горох та однорічні квіти.

Можна проводити санітарні справи в саду (щеплювати і обрізати рослини, вносити мінеральні добрива тощо).

  • якщо вірити посівному календарю садівника на березень 2023 року, то 24 березня у Тельці найкращий час, щоб садити багаторічні рослини. Якщо у вашому регіоні вже стабілізувалася погода та прогрівся ґрунт, можете посадити саджанці плодових та ягідних;
  • 25 березня можна зайнятися захистом плодових, які вже є на ділянці. Вишні, черешні, сливи до розпускання бруньок слід обробити проти зимуючих стадій кліщів, молей, листоблошок, а також парші, бактеріального опіку, кокомікозу;
  • 26-28 березня можна посіяти на розсаду кучеряві рослини, ампельні квіти і декоративні рослини, у яких довгі стебла, що звисають;
  • 29 березня , коли Місяць у Раку, потрібно сіяти більшість овочів, квітів, зернових та інших культур. Він сприяє розвитку низькорослих рослин, тому сійте томат, солодкий та гострий перець, баклажани, капусту, бобові культури. Рослини будуть з добре розвиненою кореневою системою, дадуть рясний урожай смачних та соковитих плодів.

31 березня. Цього дня краще активно не працювати з рослинами, але можна підготувати грядки для майбутніх посадок та упорядкувати город.

Читайте також:

Перестане цвісти: названі головні помилки, які загрожують вашій орхідеї

Дружина Віктора Павлика розповіла, ким він тепер працюватиме: там багато молодих дівчат

Путін вирішив очищати обмерзлі дороги за допомогою вогнеметів. Відео