У суспільстві прийнято вважати, що голови судів керують роботою суду у суворій відповідності до основоположних принципів судової влади. Саме тому всі розуміють, що це величезний вантаж та величезна відповідальність. У Росії останні 30 років ВС очолював один і той самий чоловік. Ось тільки після останньої зустрічі із Президентом Росії Володимиром Путіним його серце не витримало.

Так стало відомо, що у Москві у віці 80 років помер голова Верховного суду Росії В'ячеслав Лебедєв.

Востаннє його бачили на публіці 6 лютого 2024 року – на зустрічі з Президентом РФ Лебедєв розповідав про опрацювання законопроектів.

Про смерть Лебедєва повідомляють російські держЗМІ. У прес-службі Верховного суду РФ уточнили, що причиною смерті стала тривала та тривала хвороба чоловіка. Він мав проблеми з серцем і онкологію.

Журналісти стверджують, що Лебедєв помер у лікарні. Вночі йому різко погіршало, лікарям залишалося лише констатувати смерть.

Наразі обов'язки голови Верховного суду Росії тимчасово виконуватиме 1-й заступник голови суду Петро Сєрков.

В'ячеслав Лебедєв народився у Москві, там же закінчив університет. Працював суддею з 1970 року. Він три роки очолював Московський міський суд (1986-1989), потім два роки був головою Верховного суду РРФСР, а з 1991 займав посаду голови Верховного суду Росії.

В'ячеслав Лебедєв працював суддею з 1970 року. 1977 року він очолив Залізничний районний народний суд Москви. З 1986 до 1989 року був головою Московського міського суду. У липні 1989 року очолив Верховний суд РРФСР, і з 1991 року був головою Верховного суду Росії.

Саме за Лебедєва Верховний суд визнав екстремістським і заборонив неіснуючий "міжнародний рух ЛГБТ", а також ухвалив ліквідувати правозахисну організацію "Міжнародний Меморіал".


Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною

Це жахливо: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6