За статистикою, щоб приховати сліди злочину, коли він відбувається, то вбивця намагається будь-яким способом позбутися трупа. Те, що зараз промсходить із тілом Навального, може свідчити лише про одне – його в колонії вбили. Так, тіло Навального зникло – родичі не можуть його забрати, ніхто не знає, де воно.

Вранці 17 лютого родичі Олексія Навального приїхали до Салехарда, щоб забрати та поховати лідера російської опозиції Олексія Навального, який напередодні помер за загадкових обставин у виправній колонії №3 у селищі Харп.

Однак коли мати політика прилетіла до виправної колонії №13 "Полярний вовк", то їй там видали свідоцтво про смерть, але не віддали тіло.

При цьому в колонії заявили, що тіло віддали в морг, морг заявив, що тіло віддали слідчим, а в бюро судмедекспертизи заявили, що "ніяких тіл із колоній не приймали".

Наразі пошуками тіла Олексія Навального займаються його адвокат та мати вбитого опозиційного політика.

До речі, за добу від дня смерті представники колонії заявили найближчій родичі опозиціонера - його матері, що Олексій помер від "синдрому раптової смерті", а не тромбу, як повідомлялося раніше.
Про це розповіла прес-секретар Навального Кіра Ярмиш.

"Адвокат і мати Олексія приїхали до салехардського моргу. Він закритий, незважаючи на запевнення колонії, ніби він працює і тіло Навального знаходиться там. Адвокат зателефонував за вказаним на двері телефоном. Йому сказали, що він уже сьомий, хто сьогодні дзвонить. Тіла Олексія у їх у морзі немає", - розповіла Кіра Ярмиш.

"Колонія обдурила. Сказали тіло в морзі Салехарда. Там кажуть, що тіла немає", - написав директор ФБК Іван Жданов.

Тіла Олексія Навального немає і в бюро судово-медичної експертизи у Салехарді. Про це пише Astra .

Журналісти додзвонилися до бюро РМЕ регіону. Там відповіли, що "ніяких тіл із колоній вони не приймали".

Де знаходиться тіло Навального, наразі невідомо.

При цьому впливовий російський Telegram-канал ВЧК-ОГПУ, пов'язаний зі спецслужбами РФ, підтвердив зникнення тіла.

"Глава департаменту охорони здоров'я ЯНАО (Ямало-Ненецького автономного округу - ред.)... не знає про те, де тіло Олексія Навального. Жоден з моргів не повідомляв про доставку", - повідомив ресурс, посилаючись на свої джерела. Він додав, що немає також інформації щодо перевезення опозиціонера.

До речі, напередодні у ФСВП розповіли, що вирішувалося питання, де проходитиме розтин тіла Навального - в ЯНАО чи Москві. І справді, проведення розтину в Харпі чи Салехарді може продемонструвати, що ФСВП є що приховувати.

"Якщо співробітники служби до смерті Навального не причетні, то їм вигідніше, щоби провели всі можливі експертизи. І тоді цілком можливо, що тіло доставлять до Москви", - заявили там.

Якщо ж ФСВП потрібно буде "замістити сліди", то тіло, швидше за все, повезуть до Салехарда, де є крематорій, вважають експерти. "Там проведуть розтин і відразу тіло знищать".

Читайте також:

Помер Олексій Навальний: це сталося просто у колонії

Смерть Олексія Навального: Путіну вже доповіли, що не стало його головного конкурента

Ольга Бузова через Навальний тепер має залишити Росію: що відомо