Стало відомо, що у російському СІЗО помер Олексій Навальний. Йому було 47 років.

Як повідомило місцеве управління ФСВП, все сталося у виправній колонії № 3 в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Трагедія сталася 16 лютого після прогулянки. Повідомляється, що Олексій Навальний раптово відчув себе погано і знепритомнів, а медичні працівники установи, що приїхали на виклик, і бригада швидкої допомоги вже нічим не змогли допомогти.

"Було проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які не дали позитивних результатів. Лікарі швидкої допомоги констатували смерть засудженого", - сказано у повідомленні ФСВП.

Як повідомляють Рос ЗМІ, причиною смерті Навального став тромб, що відірвався.

Разом з тим, прес-секретар Навального Кіра Ярмиш (у реєстрі "іноагентів") не підтверджує інформацію про смерть політика, оскільки команда Навального поки не має жодних підтверджень про смерть політика.

Адвокат Олексія Навального у ці хвилини вилітає до Харпа.

"За рішенням сім'ї Олексія Навального я поки що нічого не коментую. Зараз знаємося. У середу було все нормально", - повідомив адвокат Навального Леонід Соловйов журналістам.

Зазначимо, що 14 лютого 2024 року прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомляла, що Навального в 27-й раз за час ув'язнення відправили до штрафного ізолятора (ШІЗО).

Олексій Навальний – російський опозиціонер, який здобув велику популярність у світі як організатор демонстрацій проти корупції в Росії, а також проти президента Володимира Путіна та його уряду.

Олексія Навального заарештовано у січні 2021 року. Потім він повернувся до Росії з Німеччини, де проходив лікування через спробу його отруєння. Вже за місяць його засудили до дев'яти років колонії суворого режиму за фінансові злочини.

Ще за два місяці його звинуватили у створенні екстремістської організації, а потім список звинувачень розширили за пропаганду тероризму та реабілітацію нацизму. Таким чином, у серпні 2023 року Олексія Навального засудили до 19 років колонії особливого режиму у справі про організацію "екстремістської спільноти".

Спочатку політик знаходився в ІЧ-6 у Володимирській області, однак у середині грудня 2023 року Навального етапували до колонії "Полярний вовк" у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Алексей Навальный. Фото: РБК
Алексей Навальный. Фото: РБК

Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною