Посольство України в Польщі висловило серйозне занепокоєння через інцидент на кордоні, коли протестувальники викинули зерно з українських вантажівок на дорогу. Такі вчинки були засуджені, і Посольство закликало польську сторону вжити заходів у відповідь на подію.

Докладніше про те, що поляки з українських вантажівок висипали зерно прямо на дорогу, повідомляє Українська правда.

На думку представників Посольства, подібні методи протесту не мають місця в європейській цивілізованій країні, і потрібне знаходження винних та їх притягнення до відповідальності. Польській владі також була спрямована вимога гарантувати, що подібні інциденти не повторяться у майбутньому.

Відомо, що Посольство та генеральне консульство України в Любліні звернулися до польських правоохоронних органів з вимогою порушити кримінальну справу щодо цього інциденту. Згідно з інформацією, отриманою від Посольства, польська поліція вже розпочала розслідування і вживає необхідних дій.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що ця подія є неприйнятною і має негативні наслідки для відносин між двома країнами. Він також наголосив, що українська сторона має намір активно взаємодіяти з Польщею для вирішення цього інциденту та запобігання подібним подіям у майбутньому.

Читайте також:

Що буде з Україною, якщо президентом США стане Трамп: у РНБО вже розповіли, до чого готуватись

Захід готує потужний удар по флоту Путіна: що може початися

Випускав балістику та компоненти ядерної зброї: на важливому російському заводі стався потужний вибух