На сьогоднішньому засіданні 10 лютого Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення Олександра Павлюка з посади першого заступника Міністра оборони України.

Докладніше про те, кого ще звільнили за Валерієм Залужним, інформує представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Відомо, що у березні 2022 року Олександра Павлюка було усунуто з посади командувача в операційній зоні (ООС) і призначено головою Київської обласної військової адміністрації (ОВА). Йому було доручено завдання організації оборони та забезпечення столиці України, міста Києва, але у травні 2022 року його було зміщено з цієї посади.

Через рік, 14 лютого 2023 року, Кабінет Міністрів України призначив генерал-лейтенанта Збройних сил України Олександра Павлюка першим заступником тодішнього міністра оборони Олексія Резнікова.

"Генерал Павлюк чудово обізнаний про сучасну проблематику військових дій і потреби нашої армії, має необхідні лідерські та управлінські якості. Це сприяє більш ефективній взаємодії з Генеральним штабом", - підкреслив тодішній міністр оборони Олексій Резніков.

Сьогоднішнє звільнення Олександра Павлюка, за словами Мельничука, пов'язане зі зміною місця роботи. Хто замінить його на посади першого заступника міністра оборони України, поки що не відомо.

Читайте також:

Мобілізація у лютому: до чого готуватимуться і кому роздаватиму повістки. Це потрібно знати

Заберемо Закарпаття собі: в Угорщині вже розповіли на які українські території претендують

Росіяни почали масово нападати на військкомати, аби зірвати мобілізацію. Путіну вже не вірять