Генсек Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг висловив побоювання щодо можливості поширення російської агресії на інші країни у разі перемоги Росії в Україні.

Докладніше про те, що в НАТО закликали західні країни готуватися до війни з Росією, інформує n-tv.

Столтенберг наголосив на важливості активної підготовки членів НАТО до можливої ​​конфронтації. Столтенберг наголосив на необхідності "підготуватися до конфронтації (з Росією) десятиліттями" і поспішив членів Альянсу розширювати оборонну промисловість.

Він наголосив, що у разі перемоги Путіна в Україні, російська агресія може поширитися на інші країни. Для стримування цієї агресії необхідно зміцнювати підтримку України та інвестувати військовий потенціал НАТО з огляду на готовність та прагнення Росії до тривалої війни.

Столтенберг наголосив на необхідності швидкого розширення промислової бази для забезпечення постачання в Україну та поповнення власних запасів, беручи до уваги прискорене виробництво, необхідне під час конфлікту.

Протягом останніх тижнів кілька європейських країн НАТО також висловлювали побоювання щодо ризику агресії Росії у найближчому майбутньому.

Читайте також:

Путін знову насмішив увесь світ, розповівши, як голова Верховної ради Білорусі працював із Бандерою у 1991 році.

Захід готує потужний удар по флоту Путіна: що може початися

Випускав балістику та компоненти ядерної зброї: на важливому російському заводі стався потужний вибух

Мобілізація в лютому: до чого готуватимуться і кому роздаватиму повістки. Це потрібно знати