Велика війна в Україні триває майже 2 роки. І вона дедалі ближче підбирається до Росії, яка розпочала неспровоковані військові дії, і тепер сповна відчуває те, що вже два роки відчувають усі українці, та 10 років мешканці Донбасу. І ось у середу, 7 лютого, стався вибух на важливому військовому підприємстві РФ.

Докладніше про те, що на важливому російському заводі стався потужний вибух, повідомляє ряд Telegram-каналів.

На Воткінському заводі в Удмуртії, що випускає продукцію військового та цивільного призначення, стався потужний вибух. Вибух пролунав недалеко від Іжевська і спричинив сильну пожежу на підприємстві.

Офіційні особи заявляють, що вибух став результатом планових випробувань ракетних двигунів, проте деякі джерела стверджують, що інцидент міг бути серйознішим, і, швидше за все, пов'язаний або з диверсійною, або з партизанською діяльністю.

Відомо, що Воткінський завод знаходиться за 50 кілометрів від Іжевська і є одним з найбільших виробників військової техніки в Росії. Підприємство випускає артилерійські ракети, у тому числі балістичні ракети стратегічного призначення для комплексів "Тополь-М" та "Іскандер".

Наприкінці 2023 року Воткінський завод опублікував 19 держконтрактів на виробництво компонентів ядерних озброєнь. При заводі діє випробувальний полігон.

Читайте також:

Мобілізація в лютому: до чого готуватимуться і кому роздаватиму повістки. Це потрібно знати

Заберемо Закарпаття собі: в Угорщині вже розповіли на які українські території претендують

Росіяни почали масово нападати на військкомати, аби зірвати мобілізацію. Путіну вже не вірять