8 лютого Центрвиборчком РФ відхилив реєстрацію номінально-ліберального російського політика Бориса Надєждіна кандидатом у президенти на виборах у березні 2024 року. Рішення було засноване на "великому відсотку дефектів", виявлених у зібраних ним підписах.

Глава Центрвиборчкому Елла Памфілова запропонувала Надєждіну створити власну партію та рухатися вперед, висловивши підтримку його політичним перспективам.

Про еірм пише « zn »

«Створіть свою партію і, користуючись цією підтримкою, йдіть уперед. У вас хороша політична перспектива, ми тільки вітатимемо», – заявила політику голова ЦВК РФ Елла Памфілова.

Надєждін не погодився з рішенням комісії, заявивши, що процедури збору підписів влаштовані так, що їх неможливо дотримуватись. Він має намір оскаржити рішення у Верховному суді РФ. Незважаючи на те, що Кремль підтримав рішення виборчої комісії, Надєждін закликав своїх прихильників не здаватися, наголосивши на усвідомленні громадянами потенціалу змін у Росії.

"Я прошу вас не опускати руки. Сталося те, у що багато хто не міг повірити: громадяни відчули можливість змін у Росії", - написав він у своєму телеграм-каналі.

Вибори президента Росії заплановані на 15-17 березня, до участі у них допускаються такі кандидати, як Микола Харитонов (КПРФ), Леонід Слуцький (ЛДПР) та Владислав Даванков (Нові люди). Цьогорічний президент Володимир Путін також претендує на переобрання, плануючи свій п'ятий термін.

"Є певні параметри, які мають бути виконані кандидатом. І те, що ми чули сьогодні від ЦВК – це велика кількість огріхів у підписах та недійсність великої кількості підписів. Тобто цей важливий критерій не виконано. Тут нема чого коментувати, ЦВК слід чітко тим правилам, які встановлені для кандидатів", – заявив речник Путіна Дмитро Пєсков.

У Росії Надеждіна зображують як ліберального кандидата та єдиного претендента, який виступає проти війни в Україні. Однак нещодавно він заявив, що Росія не поверне окуповані території Україні, виступаючи за мирний договір та пропонуючи «заморозити» війну при визначенні кордону шляхом переговорів та виборів на окупованих територіях.

Читайте також:

І навіть не доведеться здавати в хімчистку: простий спосіб, який допоможе позбавитися плям на килимі

З'їдається до останньої крихти: рецепт ситного пирога з курячими сердечками та печерицями

Прокотити сім'ю з вітерцем: в Audi показали найшвидший універсал у світі. Виглядає стильно