Війна в Україні – це найбільший стратегічний провал Росії за існування Російської Федерації. Путін програв ще до 24 лютого 2022 року, але сам програш - процес довгограючий і прогресуючий. І якщо у 2022 році було практично нереальним те, що Україна вистоїть, то вже у 2024 році мало шансів, що війна не вийде за межі України – але тільки на схід, на територію самої Росії.

З таким прогнозом з Обозревателем поділився льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан.

Експерт зазначив, що удари по території РФ тільки посилюватимуться, адже їхня мета - це руйнація економіки та військового потенціалу Російської Федерації.

"Для цього потрібне підключення ДРГ, наших прихильників на території Росії, які думають так само, як і ми, розуміють, що Росію треба розвалювати, виходячи з неї. Починаючи з кавказців і закінчуючи бойовими бурятами та якутами. Тобто національно-визвольні рухи у "Російської імперії "допомагатимуть нам", - розповів Світан.

При цьому військовий експерт підкреслив, що до самого розвалу імперії ще років десять, а далі - перекинеться на територію РФ і горітиме там усе.

"Так само, як вони довели нас до такого стану. На даний момент без зовнішньої підтримки ми як держава не існуємо. І до такого ж стану, до повної розрухи, до повної економічної руйнації буде доведена Росія. Це можливо зробити - повернути їх назад у болотний стан. А далі їм хтось допомагатиме. Китай, Північна Корея. Надсилатимуть рис... Іран фініки може надіслати або що там у них є", - підкреслив аналітик.

Читайте також:

Мобілізація у лютому: до чого готуватимуться і кому роздаватиму повістки. Це потрібно знати

Заберемо Закарпаття собі: в Угорщині вже розповіли на які українські території претендують

Росіяни почали масово нападати на військкомати, аби зірвати мобілізацію. Путіну вже не вірять