Лютий 2024 року в Україні обіцяє бути теплішим за звичайний, з достатньою кількістю опадів. Синоптики прогнозують, що середня місячна температура повітря буде на 2-5 градусів вищою за кліматичну норму.

Докладніше про те, що синоптики обіцяють температуру вище +10 у лютому, повідомляє meteoprog.

Синоптики прогнозують, що на тлі впливу південно-західних вітрів у Центральній, Південній та Східній Європі середня температура повітря за місяць буде вищою за звичайну. У зв'язку з переважанням поля зниженого тиску очікується достатня кількість опадів, причому в деяких місцях дощі можуть бути у 2-3 рази вищими за кліматичну норму.

Ігор Кібальчич, синоптик з meteoprog, повідомив, що найвищі температурні показники очікуються у західних, південних та центральних областях України. Починаючи з початку місяця, на Одещині та Криму можливе прогрівання повітря до +10 °С у денні години, а до середини місяця в окремі дні не виключено показників +15...+20 °С.

Невелике похолодання очікується у східній частині країни, у північних областях та на Поліссі. Основний температурний режим за місяць коливатиметься в межах -2...+4 °С, що на 2-5 градусів перевищує кліматичну норму. Наприкінці першої декади лютого та після 20 числа можливі короткочасні періоди похолодання, але без сильних морозів.

Синоптик попереджає про можливість різких коливань атмосферного тиску та поривчастого вітру протягом місяця, що іноді досягають 15-22 м/с через проходження циклонів та атмосферних фронтів. Очікується, що кількість опадів буде у межах норми, у деяких місцях перевищуючи норму на 20-40%.

Сніговий покрив спостерігатиметься часом, переважно у західних, північних та східних регіонах. Проте більша частина опадів випаде у вигляді дощу, особливо у південній частині та на півострові Крим.

Читайте також:

Українців попередили про різке подорожчання картоплі: що буде далі із цінами

Українців уже попередили: деякі продукти у магазинах можуть зникнути чи серйозно подорожчати

Українцям розповіли, що буде взимку з цінами на овочі та до чого готуватись