Держдепартамент США відреагував на пропозицію президента Росії Володимира Путіна про створення «демілітаризованої зони» між Російською Федерацією та Україною, заявивши, що для створення такої зони Росія має спочатку демілітаризувати окуповані регіони України.

Про це пише "pravda".

За словами представника Держдепартаменту США Метью Міллера, під час брифінгу, який цитує "Європейська правда", він висловив своє здивування, заявивши: "Я намагаюся зрозуміти, як можна реалізувати демілітаризовану зону між Росією та Україною, коли російські війська зараз перебувають на території України".

Міллер наголосив на необхідності створення демілітаризованої зони, тоді як російські війська продовжують діяти на українській стороні кордону. Він наголосив на непослідовності, зазначивши, що Путін послідовно повторює свою мету – завоювати Україну.

У прямій промові Міллер заявив: "Тому я думаю, що якщо РФ справді зацікавлена ​​у демілітаризованій зоні, вона могла б почати з демілітаризації тих частин України, де зараз перебувають російські війська".

Читайте також:

Краще їх викинути: як довго можна зберігати домашню консервацію, щоб не отруїтися

Їх розбирають дуже швидко: названо 5 автомобілів, які користуються популярністю серед українців

Оригінально та апетитно: рецепт простих картопляних кульок з начинкою з грибів

Археологи виявили артефакти римських легіонерів та загадковий льох.