Очікується, що 2024 рік стане непростим для України у війні з Росією. Вільям Бернс, директор Центрального розвідувального управління США (ЦРУ), висловив цю думку в колонці журналу Foreign Policy, наголосивши, що цей рік стане випробуванням на витривалість України перед російською агресією.

Про це повідомляє «ТСН»

"Цей рік, ймовірно, буде важким на полі бою в Україні, випробуванням на витривалість, наслідки якого виходитимуть далеко за межі героїчної боротьби країни за збереження своєї свободи та незалежності", - заявив глава ЦРУ.

Бернс зазначив, що Кремль, очолюваний Путіним, активізує своє оборонне виробництво, покладаючись на критично важливі компоненти з Китаю та купуючи зброю та боєприпаси з Ірану та Північної Кореї.

Незважаючи на труднощі, Путін вірить, що час на його боці і що потенційно може знищити Україну, вимотуючи при цьому її західних союзників.

На думку Бернса, метою України має бути подолання зарозумілості Путіна, демонструючи високу ціну продовження конфлікту для Росії. Це передбачає не лише досягнення прогресу на передовій, а й досягнення стійких успіхів у Чорноморському регіоні.

"Завдання України полягає в тому, щоб подолати зарозумілість Путіна і продемонструвати високу ціну для Росії продовження конфлікту, не тільки досягаючи прогресу на передовій, але й завдаючи глибших ударів по них і досягаючи стабільних успіхів у Чорному морі", - зазначає Бернс.

Бернс визнає, що Путін може ескалювати конфлікт, можливо навіть із застосуванням ядерної зброї, але він виступає проти того, щоб піддаватися страху.

Директор ЦРУ стверджує, що Росія вже зазнала значних втрат у війні: загинуло понад 315 000 російських солдатів, а дві третини її довоєнного танкового парку виснажено. Росія не досягла своєї мети щодо захоплення Києва та завоювання України. Бернс застеріг США від припинення допомоги Україні, припустивши, що це завдасть збитків американським інтересам.

Читайте також:

Ви точно захочете це спробувати: рецепт салату "Норвезький" з вареними яйцями та малосольним оселедцем

Подушка безпеки вистрілює раптово: власників автомобілів Toyota вже попередили

Ви так робите щодня: названо 5 найголовніших помилок при заварюванні чаю