Український актор Володимир Федінчук трагічно загинув у героїчному бою з окупантами 22 січня під Михайлівкою Донецької області. У віці 31 року Федінчук приніс найвищу жертву заради захисту України.

Про це пише «УНІАН»

Звістка про його смерть викликала співчуття у громадських діячів, у тому числі у мера Рівного Олександра Третьяка, який сумував за втратою зразкових людей у ​​різних областях.

"На жаль, гинуть найкращі з найкращих, актори, вчені, спортсмени, педагоги, втрачаємо колір нації".

Федінчук, відомий своєю роботою в театрі, вплинув як актор. Закінчив театральне мистецтво та працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театрі.

З 2016 року працював актором Рівненського обласного музично-драматичного театру, беручи участь у таких постановках, як «Зерносховище», «Енеїда», «Скрудж: Різдвяна історія».

Володимир Федінчук
Володимир Федінчук

Його прихильність до захисту України розпочалася у 2014 році, і колеги запам'ятали його як героя, який зазнав на собі реалії бойових дій, у тому числі травми, отримані при виконанні службових обов'язків.

"Ти зустрів 2024 рік на нулі. Ти писав, що знаєш запах бою, що більше тижня не вилазив з окопа, що бачив, як побратимів посікло осколками, а потім сам відчув біль у покаліченій руці. І раптом ти зник. Зв'язок обірвався, але надія жила. А потім звістка: тебе більше немає з нами. Ти загинув як герой. У бою".

Кончина Федінчука є гірким нагадуванням про жертви, які принесли представники різних верств суспільства через вторгнення Росії.

Читайте також:

Секрет, про який навіть у селі не розповідають: як треба поливати огірки, щоб вони були солодкими та хрусткими.

Російська техніка перетворюється на попіл: як українські захисники випалюють окупантів за допомогою дронів. Відео

Їх продавали на кожному вокзалі: рецепт справжніх та соковитих кримських чебуреків.