Розгорнутий прогноз погоди на найближчий тиждень для України:

Понеділок, 29 січня: З початком нового тижня ситуація на метеорологічній карті зберігається стабільною завдяки дії антициклону Enno.

Про це повідомляє zn.ua.

Це означає, що більшість України продовжить насолоджуватися відносним спокоєм у погоді. Однак на заході та півдні країни вночі можливі невеликі опади у вигляді снігу, а іноді й мокрого снігу. Можливі також тумани, що створить деякі незручності на дорогах через ожеледицю. Вітер буде змінним у напрямку, у західних та північних областях він буде слабким, а на решті території – трохи відчутнішим. Температура повітря вночі очікується від 0 до -5°С, але у західних та північних областях, при проясненнях, може опуститися до -8...-13°С; добові показники коливаються від -2 до +3°С.

Вівторок, 30 січня: продовжується вплив антициклону, що означає відсутність значних опадів на більшій частині території України. Проте вночі та вранці у Криму можливий невеликий сніг чи мокрий сніг. Також варто бути готовими до туману, особливо на ранкових дорогах. Вітер залишиться мінливим та не надто сильним. Температура повітря вночі приблизно від -1 до -6°С, а вдень від -2 до +3°С.

Середа, 31 січня: У середині тижня атмосферні умови залишаються відносно спокійними. Опадів не очікується, крім деяких туманів вранці. Вітер дме із заходу зі швидкістю від 3 до 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме близько -2...-7°С, а вдень підніметься до +1...+6°С.

Четвер, 1 лютого: До кінця тижня ситуація починає змінюватись. У східних областях України очікується невеликий сніг, а іноді й мокрий сніг, а також тумани та можлива ожеледь. На решті території опадів не передбачається. Вітер дме із заходу зі швидкістю від 3 до 8 м/с. Температура повітря вночі приблизно від -4 до +1°С, а вдень від 0 до +5°С, а південній частині й крайньому заході подекуди може досягати +6...+8°С.

П'ятниця, 2 лютого: Підходячи до кінця тижня, очікуються невеликі опади у вигляді снігу, за винятком південної половини України. На дорогах місцями можлива ожеледиця. Вітер спочатку буде південно-західний, а потім північно-західний, швидкість становитиме від 7 до 12 м/с. Температура повітря вночі близько -3...+2°С, а вдень від 0 до +5°С.

Субота, 3 лютого: Очікується нестабільна погода через вплив Балтійського циклону. Можливий помірний сніг та дощ, особливо у західних областях, де вітер подекуди буде поривчастим до 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме близько -1...-6°С, а вдень від 0 до +5°С.

Неділя, 4 лютого: Погода буде нестабільною з опадами у вигляді снігу та дощу. Вітер дме з заходу та північного заходу. Температура повітря вночі становитиме близько -1...+4°С, а вдень від +2...+7°С, а на Одещині може досягати +11°С.

Читайте також: