Днями міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що Євросоюз повинен збільшити військову допомогу для України, для того, аби Київ зміг захищатись від натиску Росії. Сьогодні, 24 січня 2024 року, його звернення до союзників було не менш емоційне.

Так, Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що 2024 рік може стати визначальним для України. При цьому він уточнив, що значною мірою доля України буде залежати від дій західних союзників, і закликав партнерів надавати більше дипломатичної, економічної та військової підтримки.

Про це посадовець написав у колонці видання Politico із заголовком "Доля України - в руках Заходу".

Зокрема, британський міністр констатував, що Росія збільшує витрати на війну і не турбується про те, скільки ще військових загине на полі бою.

"Ми знаємо, що Росія готова до війни на виснаження, незалежно від того, скільки десятків тисяч своїх громадян вона втратить, і що Москва витрачає все більше своїх ресурсів на довготривалий конфлікт. Витрати президента Росії Володимира Путіна на оборону та безпеку вже сягають приголомшливих 40% бюджетних витрат країни. І Кремль підвищив ставку з початку року, посиливши інтенсивність своїх атак", — наголосив Шаппс.

Міністр оборони вважає, що Путін робить ставку на виснаження Заходу, тому треба зробити все можливе, аби довести, що російський диктатор помиляється.

"Путін вважає, що Захід можна виснажити. Він вірить, що нам бракує стратегічного терпіння. І ми повинні довести, що він неправий. У цей видатний "рік демократії" доля України — в руках Заходу. І ми не можемо її підвести", — зауважив політик.

За словами Шаппса, Великобританія продовжує надавати допомогу Україні з розрахунком на тривалу перспективу, і у Контактній групі з оборони України він посилає колегам сигнал, що вони також повинні діяти.

"Ми повинні утримати імпульс. І для цього потрібно більше дипломатичної, економічної та військової підтримки. Неможливо допустити перемогу Путіна. Це не тільки додасть йому впевненості і поставить під загрозу наших партнерів у Східній Європі, але й надіше сигнал Китаю... Не повинно бути ніяких коливань. Не потрібно чекати, щоб побачити, звідки дме вітер", — написав Шаппс.

Читайте також:

Повстання в Росії продовжуються: дружини мобілізованих вже приїхали до приймальні Путіна

Оце його понесло: Лукашенко вже розповів, як поставив на місце весь світ, отримавши "подарунок" від Путіна

Це повний крах: на Сахаліні вже почалася повна криза через Путіна. Перші подробиці

Росіян знову відправлятимуть на Колиму до таборів, якщо вони не згодні з Путіним. Відео