Стало відомо, що сьогодні, 24 січня 2024 року, близько 11.00 мск у Білгородській області зазнав аварії військовий транспортний літак Іл-76. Його орієнтовна вартість – 27 мільйонів доларів.

Наразі на місці працюють слідчі та співробітники МНС. Місце аварії Іл-76 оточили військові. Уламки літака розлетілися на кілька кілометрів - рятувальникам збирати уламки поки що не дозволяють. На місці працюють працівники військової поліції.

Також відомо, що у найближчих до місця падіння будинках вибито вікна, кілька мешканців повідомили, що у них у дворах лежать шматки металу.

Повідомляється, що пілот зробив усе можливе, щоб відвести Іл-76, що горить, від будинків села Яблонове. В результаті борт упав у поле.

Губернатор Білгородської області також вирушив на місце НП.

Якщо вірити російським ЗМІ, то на борту Іл-76 було 75 осіб (5 з них члени екіпажу). Попередньо вони загинули – інформація перевіряється.

Інформацію про падіння літака у Корочанському районі Білгородської області вже підтвердило Міноборони РФ.

"До місця падіння літака вилетіла комісія ВКС для встановлення причин катастрофи", - заявили там.

Момент падіння літака зафіксовано відеокамерою.

У РосЗМІ з'явилися фото збитого Іл-76.

За інформацією Міноборони РФ причиною падіння військового літака є технічна несправність. Там заявляють, що літак спалахнув ще в повітрі.

Водночас, джерела Української правди у ЗСУ стверджують, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300:

Нагадаємо, що Путін дав завдання випускати на рік по 18 нових важких транспортних літаків Іл-76МД-90А на рік. Проте за 2023 рік було зібрано лише шість.

Читайте також:

Кадировці вже починають відловлювати російських мобілізованих та розправлятися з ними: що відомо

Вже вибухає Владивосток: росіяни моляться і не розуміють, що відбувається