Стало відомо, що у Владивостоці, який від Москви знаходиться на відстані 8329 км, близько 500 будинків виявилися знеструмленими через замикання та пожежу на підстанції.

Telegram-канал Astra повідомляє, що жителі Владивостока чули вибухи, після чого спалахнули пожежі відразу на двох електропідстанціях. За словами місцевих жителів, горять підстанції на Новожилові та Бухті Тихій.

Вибухи, через які Тиха залишилася без світла, потрапили на відео.

Бригада енергетиків та пожежний розрахунок МНС, які прибули на місце НП, заявили, що спалах стався на підстанції Заміська в районі Борисенка. Це сталося приблизно близько 19:00 (11:00 за київським часом). Також там відключилися два трансформатори і зафіксовано спалах у закритому розподільчому пристрої.

Енергетикам довелося переключати частину споживачів на інші центри харчування. За остаточними даними, під відключення потрапило близько 475 багатоквартирних та 125 приватних будинків.

Ще одна підстанція згоріла на Новожилова. Замикання було видно і чутно з найдальших куточків району.

Зазначимо також, що внаслідок аварійного відключення електропостачання у Владивостоці було відключено сім водогрійних пунктів - порушено теплопостачання 186 багатоквартирних будинків з населенням 33752 особи.

Читайте також:

Путін уже забирає гроші росіян, щоб атакувати Україну: так навіть у СРСР не грабували

Вже витягують прямо з маршруток: у мережі показали, як ТЦК забирають чоловіків із транспорту

А ось тепер і у них почалося: у Росії масово пропадає інтернет. Вже доходить до путінських структур

Путін наказав пускати ракети лише житловими будинками в Україні: що наробили окупанти