Жителі південно-східної частини Севастополя з 19 січня 2024 року мешкають без води. Оскільки сніг і дощ, що танули, затопили міські гідровузли, то комунальникам довелося перекрити водопостачання, адже системи не справлялися з очищенням потоків. Щоб видобути воду, люди вишиковуються у масштабні черги до водовозів і розтоплюють сніг.

Потужні опади у вигляді снігу та дощу обрушилися на Севастополь 18 та 19 січня. Потоки переповнили річку Чорна. Вона вийшла з берегів та залила околиці міста. Під водою опинилися майже дві сотні присадибних ділянок та житлових будинків у Байдарській долині та південно-східній частині Севастополя.

Затопило також комунікації – 18 електропідстанцію та міські гідровузли.

До речі, такий збіг природних явищ, як перепад температур, сильні опади, випадання снігу та різке танення спостерігається не так часто. Місцеві чиновники стверджують, що останні такі події було зафіксовано на початку 70-х років минулого століття. Тоді місто залишалося без води тиждень. Наразі ситуація повторюється.

Комунальникам довелося перекрити системи водопостачання, які не справлялися з очищенням потоків. Місцевих жителів попросили запастися водою для санітарних потреб до ранку 20 січня. Але проблему не змогли вирішити й досі.

Поки що по всьому місту воду розвозять автоцистерни.

Більше того, через проблеми з подачею води у Севастополі 23 та 24 січня оголошено вихідними.

Губернатор Севастополя Михайло Развожаєв каже, що штатне подання води у Севастополі розпочнеться лише ввечері 24 січня.

Щоправда, навіть після подачі води в Севастополі, населенню потрібно буде дотримуватись певних правил. Справа в тому, що вода буде з підвищеним вмістом хлору. Про це вже заявила експерт відділу санітарного нагляду Росспоживнагляду з РК та Севастополя Оксана Білошейкіна.

"Потрібно буде відкрити кран і спустити першу порцію води. Я рекомендувала б відстоювати ресурс без кришки в емальованому посуді", - пояснила вона.

Зараз у севастопольських магазинах не знайти прісної води у п'ятилітрових пляшках – їх розкупили насамперед.

Читайте також:

Росіяни вже в паніці готуються до найгіршого: довкола Санкт-Петербурга розставляють комплекси С-300. Відео

У Білому домі вже попередили: для України наступні кілька місяців будуть критичними