Президент України Володимир Зеленський зробив важливу заяву, озвучивши у своєму зверненні до українського народу, що 22 січня він особисто підписав указ, який стосується "історично населених українцями територій Росії".

"Ми маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України та нашого народу, а й дії для соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас та правди про нашу історію. Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ "Про історично населені українцями території РФ". - заявив Зеленський.

Джерело: Зеленський у зверненні до українців.

Хоча президент не надав подробиць щодо змісту указу у початковій заяві, на момент оновлення інформації на офіційному сайті президента документ ще не було опубліковано.

Тим не менш, у подальшому оновленні було оголошено, що глава держави доручив органам влади розробити план дій, спрямованих на збереження національної ідентичності українців, які проживають на історично населених ними землях. у деяких регіонах Росії.

Цей план охоплює території у сучасних російських областях, таких як Краснодарський край, Білгородська, Брянська, Воронезька, Курська та Ростовська області.

Головна мета – забезпечення збереження та зміцнення української культурної та історичної ідентичності у цих регіонах.

Цей крок покликаний не лише відновити історичну правду, а й сприяти формуванню сприятливих умов для майбутнього українського покоління, яке мешкає за межами кордону рідної країни.

Читайте також: