Імперські замашки Путіна давно відомі. А також те, як кремлівська почет геноцидит незадоволених і тих, хто погрожує імперії Путіна чи не слухаються лінії Кремля. Саме тому нинішнє рішення Володимира Путіна ні в кого не викликало подиву.

Так, стало відомо, що Президент Росії Володимир Путін підписав указ про виділення коштів на пошук, оформлення та юридичний захист закордонної нерухомості, що належить Росії, включаючи період часів СРСР та Російської імперії.

Документ, датований 18 січня 2024 року, опубліковано офіційно.

Тут варто зазначити, що цьому питанню не приділялося належної уваги з 2021 року, адже саме тоді було скориговано правила субсидування на пошук закордонної нерухомості і цей процес перестав бути основою виділення коштів.

Згідно з документом, цим питанням займатимуться Управління справами президента та МЗС Росії.

Нагадаємо, що після введення санкцій Росія не може скористатися своїми активами за кордоном. Продовжується процес передачі російських активів на користь України.

У січні 2024 року країни Євросоюзу розпочали реалізацію пропозиції Єврокомісії щодо використання доходів від 300 млрд доларів заморожених активів Росії на користь України.

У грудні 2023 року адміністрація Байдена розпочала термінові переговори з країнами G7 про передачу заморожених російських активів Україні.

При цьому російська влада не бачить реальних можливостей перешкодити конфіскації валютних резервів РФ, заморожених західними країнами після повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомило Reuters з посиланням на чотири джерела, наближені до влади у Кремлі.

Хоча публічно чиновники загрожують жорсткими заходами у відповідь і планують позиватися, якщо сотні мільярдів заморожених суверенних активів будуть вилучені і передані Україні, насправді в Москві вважають, що резерви вже де-факто втрачені.

Читайте також:

Потужні удари дронами по нафтобазі у Брянську: з'явилися перші деталі

Будьте готові: українцям розповіли, яким буде курс долара найближчим часом

Мало отримували: депутатам вирішили підняти зарплати. Як вам нові суми?

Цього багато хто чекав: тепер українці зможуть продовжити тимчасовий захист у Чехії. Що потрібно знати