У разі дефіциту електроенергії в українській енергосистемі Міненерго намітило план, згідно з яким якщо екстрена допомога з боку Європи виявиться недостатньою, промислові підприємства зіткнуться з відключеннями електроенергії.

Про це пише «finance»

План, що обговорюється міністром енергетики Германом Галущенком та анонімним джерелом в уряді, призначений для вирішення проблеми потенційного дефіциту енергії в періоди сильних холодів, які очікуються у другій половині січня, лютого та березня.

Екстренна допомога.

Спочатку Україна звертатиметься за екстреною допомогою до європейських партнерів. Однак, очікується, що допомога буде обмеженою і може не повністю покрити дефіцит.

Погодинні графіки вимкнень.

Якщо екстрена допомога виявиться недостатньою, Україна запровадить погодинні графіки відключень. Першими суб'єктами, які зіткнуться з перебоями у подачі електроенергії, стануть промислові підприємства.

Під час зупинення пріоритет надається підприємствам, які не імпортували електроенергію.

«Ми почнемо з аварійної допомоги, а потім може бути відключення промисловості. Населення в нас в останню чергу стоїть у плані відключень», - сказав міністр.

Міністр Галущенко наголосив, що населення є останнім пріоритетом при відключенні електроенергії у цьому сценарії. План спрямований на стратегічне управління енергетичними ресурсами та пом'якшення впливу на основні послуги та інфраструктуру.

Читайте також:

Двигун вам віддячить довгою службою: як правильно заводити автомобіль у морози

Смачніше за будь-який пиріг: рецепт рисової запіканки з куркою і вершками в духовці

Дуже непогана сума: хто з українців зможе отримати нову допомогу у 10 тисяч гривень