У США ввечері 15 січня фактично розпочалася кампанія з виборів президента США.

Стало відомо, що 77-річний Дональд Трамп переміг із безпрецедентним для республіканців відривом на кокусах в Айові. Так, після підрахунку 95% очікуваних голосів Трамп отримав 51%, ДеСантіс – 21%, а Гейлі –19%. Ця перемога дає Трампу потужний старт у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році.

При цьому екс-президент США Дональд Трамп, який прагне переобрання на посаду в 2024 році, після перемоги на республіканських праймеріз в Айові пообіцяв "дуже швидко" вирішити ситуацію із війною в Україні.

Так, виступаючи в Айові, Трамп заявив, що здатний домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним, оскільки у них, за його словами, добрі стосунки.

"Ми з Путіним чудово ладнаємо. Ми дуже добре ладнаємо. Це добре, а чи не погано. Якби фальшиві новини стали справжніми та чесними новинами, 90% наших проблем у цій країні було б вирішено... Ситуація з Україною настільки жахлива... І ми збираємося це вирішити, ми збираємося вирішити це дуже швидко”,– сказав Трамп.

Він висловив упевненість, що зможе залучити до діалогу президентів України та Росії.

"Я дуже добре знаю президента Путіна, я дуже добре знаю Зеленського, я можу залучити його, ми вирішимо це дуже швидко. Цього (війни. – Ред.) ніколи не повинно було статися”,– додав він.

Також політик додав, що зараз Америка слабка та неефективна, і винна в цьому саме адміністрація нинішнього президента Джо Байдена.

Читайте також:

Зовсім "поїхав": призовник прямо в ТЦК почав хвалити Путіна і попередив, що здасть позиції ЗСУ

Адже хотіли заморозити Україну: у Росії вже половина регіонів сидить у холоді без світла та опалення.

Чекайте на перевірки: українцям розповіли, хто цього року може залишитися без виплат