Естонський депутат Європейського парламенту Яак Мадісон звертається до міжнародної спільноти із закликом надати підтримку Україні у світлі ситуації після повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Він наголошує на невідкладній потребі допомоги з боку української армії, яка опинилася у складній ситуації через нестачу людей.

На основі свого візиту до Таллінна на початку січня, Яак Мадісон передає, що президент України Володимир Зеленський чітко висловив нестачу людських ресурсів в українській армії, особливо у світлі втрат, завданих внаслідок конфлікту. За його словами, необхідно терміново залучати людей до українських військових зусиль.

Мадісон також звертає увагу на факт, що на даний момент у Європі є значна кількість українців, переважно чоловіків, які, втікши з країни, порушили закони України.

Він висловлює стурбованість з приводу того, що деякі з цих людей поїхали "як труси", не надавши підтримку своїй країні у скрутний момент.

"Ми маємо допомогти Україні з цими чоловіками, а також зі зброєю, щоб вони не загинули в Україні, а боролися та перемогли у цій війні", — заявив Мадісон.

Читайте також: