За даними The Moscow Times, колапс системи житлово-комунального господарства став широко поширеною проблемою, що торкнулася приблизно половини російських регіонів.

Про це повідомляє «epravda»

Аварії на комунальних підприємствах порушили життя сотень тисяч мешканців, залишивши їх без життєво важливих послуг, таких як тепло, вода, електрика та газ щонайменше у 43 регіонах.

Один із найзначніших інцидентів стався у підмосковному Подільську, де через мінусову температуру без опалення залишилося 20 тисяч людей. Незважаючи на те, що з моменту інциденту минуло майже два тижні, місцева влада насилу змогла повністю відновити теплопостачання.

Інші помітні аварії сталися у Новосибірську, від яких постраждали 14 000 осіб у 237 будинках, та у Липецьку, де 10 000 осіб у 282 будинках залишилися без тепла.

Подібні кризи були зареєстровані в Саратові, Волгограді та Нахідці, торкнувшись тисячі мешканців та викликавши збої у роботі соціальних об'єктів, таких як школи та лікарні.

Незважаючи на критичний стан комунальної інфраструктури та виникнення численних аварій, російська влада планує суттєве скорочення витрат на ЖКГ.

Бюджет на житлово-комунальне господарство з федеральної скарбниці планується скоротити більш ніж удвічі, а з 2025 року розпочнеться його різкий секвестр, у результаті якого скорочення становитиме 43%, до 506 млрд руб. Це скорочення продовжиться і в 2026 році, знизившись ще на 25% до 381 млрд руб.

Очікується, що за три роки бюджет ЖКГ, що фінансується федеральним казначейством, скоротиться у 2,3 рази, досягнувши мінімуму за шість років.

За оцінками російської влади, знос мереж комунальної інфраструктури в Росії, включаючи опалення, водопостачання та каналізацію, до середини 2022 року, за прогнозами, перевищить 70%.

Читайте також:

Бюджетників нарешті потішили підвищенням зарплат: скільки тепер платитимуть

Чіпси ви тепер перестанете купувати: рецепт домашнього цибульного печива до пива

До будинку прийдуть біди та невдача: які картини в жодному разі не можна вішати на стіни