У ніч проти 16 січня 2024 року російський Воронеж зазнав атаки безпілотників. За даним Міноборони Росії, у Воронезькій області були збиті три безпілотники в період з 1:50 до 2:50.

У свою чергу губернатор області Олександр Гусєв у своєму телеграм-каналі заявив, що внаслідок попадання до квартири на вулиці Тепличній фрагментів збитого дрона, медична допомога знадобилася дитині.

«У дівчинки 2013 року народження різані рани руки, ноги та шиї. Медичну допомогу надали на місці. Вранці попрошу наших лікарів ще раз відвідати сім'ю та переконатися у відсутності інших наслідків», — написав він.

У мережі росіяни активно публікували кадри "хлопка" у Воронежі. При цьому звичайні росіяни говорять щонайменше про 15 вибухів. На роликах можна почути характерні звуки БПЛА, що дзижчать. Кажуть, що основний удар припав на Ленінський та Радянський райони.

Відомо, що фрагменти одного із збитих безпілотників потрапили до житлового будинку на вулиці Тепличній, де в одній із квартир загорівся балкон.

Пізніше стало відомо, що уламки безпілотного літального апарату, який збили в ніч проти 16 січня, впали на храм Архангела Михаїла в селі Дівиця Семилуцького району Воронезької області. Про це журналістам розповіли у прес-службі Воронезької митрополії.

Мер Воронежа Вадим Кстенін повідомив, що у місті ввели режим надзвичайної ситуації. Мешканців пошкодженого будинку евакуювали.

Читайте також:

Як захистити вікна від вибухової хвилі: шість ефективних методів