Головком ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що ВПС ЗСУ успішно збили два значні російські літаки — літак далекого радіолокаційного виявлення (А-50) і пост управління авіацією (Іл-22).

Про це пише «pravda»

"Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22", - сказав він.

Залужний також похвалив бійців за операцію у Приазов'ї, подякував за чудово сплановану та виконану місію.

"Дякую Повітряним Силам за чудово сплановану та проведену операцію у Приазов'ї!" - підсумував головнокомандувач ЗСУ.

Військово-повітряні сили Збройних Сил України висловили готовність продовжувати роботу зі знищення літаків супротивника, зберігаючи пильність у небі України. Успіх спецоперації у Приазов'ї наголосили у Збройних Силах України.

"Спецоперація у Приазов'ї пройшла успішно. Далі буде... Повітряні Сили - на варті неба України!", - зазначили у ЗС ЗСУ.

Варто нагадати, що ввечері 14 січня в російських та українських Telegram-каналах поширилися повідомлення про збиття російського літака-розвідника А-50 та пошкодження повітряного командного пункту Іл-22М.

Вранці 15 січня цю інформацію частково підтвердили командувач ВПС ЗСУ Микола Олещук, а також джерела в "Українській правді". У повідомленнях йдеться, що ВПС Збройних Сил України успішно атакували та знищили літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, а також завдали збитків повітряному пункту управління Іл-22М.

Читайте також:

Тепер ви точно готуватимете їх щотижня: рецепт курячих котлет у листковому тесті

Просто потрібно видавити лимон: як змусити орхідею пишно цвісти за допомогою простої хитрості

Як вам таке? PepsiCo заборонила згадувати війну в Україні та українських захисників