Усі українці пам'ятають, як 21 вересня 2023 року уламки збитої російської ракети знищили територію заводу та складських приміщень компанії PepsiCo у місті Вишневе Київської області. Водночас, розмов про війну в Україні компанія чомусь прагне уникати.

І справді, під час пошуку нового рекламного агентства в Україні восени 2023 року корпорація PepsiCo поставила перед потенційним партнером умову виключити в майбутній рекламі будь-які згадки про війну в Україні, бойові дії, агресію, армію, особовий склад (працюючих брендом, що воюють проти РФ), ЗСУ, а також підтримку України та ЗСУ.

Про це повідомляє глобальна коаліція громадських організацій B4Ukraine, відстежує та оприлюднює інформацію про компанії, що продовжують вести бізнес у Росії. B4Ukraine звернулася до офісів Pepsi в Україні та США з проханням прокоментувати ситуацію, але поки не отримала відповіді.

Разом з тим, повідомлення про політику компанії вже спричинили негативні коментарі на сторінках соціальних мереж, які ведуться від імені Pepsi.

"Вам некомфортно? Не хочете згадок про війну через негатив? Тоді вам треба забиратися з нашого ринку", – написав, наприклад, користувач Костянтин Прохоров.

"Pepsi, ви огидні... Наче живете у світі рожевих поні. Тільки реальність українська, вона інша", – додає Наталія Розборська.

Варто додати, що компанія PepsiCo так і не пішла з російського ринку. За даними НАЗК чистий прибуток корпорації у 2023 році в РФ зріс на 333% — до 525 мільйонів доларів. Таким чином компанія заплатила близько 115 мільйонів доларів податків Кремлю. Відомо, що компанія має 20 тис. співробітників і 40 тис. сільськогосподарських працівників в РФ.

Зараз культова Pepsi Cola продається в Росії під брендом Evervess-Cola, хоча звичайну Pepsi Cola все ще легко купити в російських супермаркетах через так званого паралельного імпорту, коли товари ввозяться без дозволу виробника.

Читайте також:

Церковне свято 15 січня: що потрібно зробити із взуттям, щоб не накликати біди до будинку

Переломний момент у ракетному обстрілі України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Справжній кінець світу: в Ісландії через вулкан будинок згоряють за секунди разом з людьми, місто перетворюється на пустелю