У Мінсоцполітики розповіли деталі щодо запланованої на березень 2024 року індексації пенсії.

"Ми не розглядаємо жодних варіантів перенесення. Ми плануємо виконувати всі наші стандарти, які заплановані в рамках цього року. Звісно, ​​можуть бути надзвичайні обставини. Це війна. Але зараз у поточному варіанті ми плануємо робити цю індексацію", - розповіла міністр Оксана Жолнович в інтерв'ю для "Укрінформ ".

Щодо пенсій, то глава Мінсоцполітики зазначила, що в цьому плані наші військові відіграють важливу роль. За її словами, воїни не лише захищають країну, а й із їхніх зарплат автоматично спрямовуються єдині соціальні внески до бюджету, що значно підтримує Пенсійний фонд.

Індексацію пенсій заплановано на березень, оскільки раніше це неможливо через те, що дані статистики надходять не раніше лютого. Без цих даних неможливо точно розрахувати розмір індексації.

Формула для розрахунку індексації включає 50% інфляції за 2023 рік і 50% середнього зростання зарплати за останні 36 місяців. Точний розмір поки невідомий, але в Мінфіні та Мінсоцполітики очікують, що він становитиме близько 13%. Однак це не означає, що всі пенсії збільшаться на 13%, оскільки розмір підвищення залежить від інших факторів.

Читайте також:

Пенсіонерам розповіли, як підготуватися до перевірок: головні тонкощі, які потрібно знати

Українцям розповіли, чи врахують стаж роботи у Польщі під час призначення української пенсії

Додадуть кілька тисяч: кому з українців підвищать пенсію після перерахунку

Будьте готові до цього: у яких випадках можуть не зарахувати стаж під час призначення пенсії