Не встиг світ отямитися і звикнути до життя з коронавірусом, як вчені заявляють, що в найближчі десять років на планету звалитися ще одна пандемія - масштабніша, більш заразна, більш смертоносна. Для українців це взагалі дабл удар, адже ми досі не позбулися зарази під назвою "рашизм".

Докладніше про те, що світові загрожує нова пандемія, яка "випалювати" людей, інформує УНІАН.

Повідомляється, що на Всесвітньому економічному форумі в Давосі планують обговорити потенційну загрозу нової пандемії, яку може викликати невідомий патоген, який отримав назву "хвороба X". За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість жертв цієї пандемії може бути у 20 разів більшою, ніж при COVID-19.

Як повідомляється у програмі форуму, світові лідери мають намір обговорити нові заходи, необхідні для підготовки систем охорони здоров'я до цієї загрози. Спікерами на цій панелі стануть генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус, керівник Центру здоров'я та охорони здоров'я Шьям Бішен, міністр охорони здоров'я Бразилії Нісія Триндаде Ліма, а також представник концерну Royal Philips та голова правління фармацевтичної компанії AstraZeneca Plc.

Наради щодо нової пандемії відбудуться у середу, 17 січня.

Загалом абсолютно невідомо, що це за хвороба, які системи та органи вона вражатиме, хто в зоні ризику і як почати готуватися звичайним людям. Очевидно, що вченим відомо набагато більше, ніж вони кажуть, але поки що світ не готовий до такого одкровення.

Читайте також:

Ціни на оренду квартир: у якому місті найвигідніше винаймати житло

У Путіна почалися проблеми: одразу 20 ракет не змогли потрапити за цілями в Україні

Не натягніть лихо в будинок: що потрібно зробити з освяченою водою, яка залишилася з минулого року

Квартира згоряє за лічені хвилини: що потрібно зробити, щоб у будинку не сталося коротке замикання