Хусіти помилково атакували танкер із російською нафтою поблизу Ємену. Судно йшло під панамським прапором, проте застарілі морські бази пов'язують його із Великобританією.

Так, організація морських торгових операцій Сполученого Королівства (UKMTO) заявила, що отримала повідомлення про ракетний запуск за 90 морських миль на південний схід від єменського портового міста Аден.

"Капітан повідомив про приземлення ракети у воду на відстані 400-500 метрів, за нею слідували три невеликі судна", - сказано в консультативній записці UKMTO, додаючи, що обійшлося без жертв і пошкоджень.

Про це повідомило видання Reuters із посиланням на британську фірму морської безпеки Ambrey.

Повідомляється, що у судна було відключено відповідача, через що його неможливо було ідентифікувати.

quot;

Зазначимо, що це вже другий танкер з російською нафтою, обстріляний хуситами, стверджує британська компанія з морської безпеки Ambrey. Раніше, 8 січня, хусити обстріляли танкер під прапором Мальдів, який також перевозив російську нафту. І тоді ракета теж впала у воду, не пошкодивши судно.

До речі, в ніч на 12 січня авіація та бойові кораблі США та Великобританії завдали ударів по військових об'єктах угруповання хуситів у Ємені, які за підтримки Ірану в останні півтора місяці розгорнули полювання на торгові суду у Червоному морі.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що спільні удари мали на меті погіршити можливості хуситів, які поставили під загрозу моряків та загрожувати світовій торгівлі.

Ці удари відбулися після того, як Рада Безпеки ООН у середу схвалила резолюцію, яка закликає хуситів "припинити свої зухвалі" напад на комерційно важливий водний шлях.

Нагадаємо, що після того, як США та Велика Британія спільно з союзниками атакували понад 60 об'єктів хуситів, десятки тисяч жителів країни вийшли на мітинги.

Читайте також:

І на суші, і на морі: британський прем'єр Сунак зробив важливу заяву. Україна зможе перемогти Росію

Потрібно дочекатися весни: відомий астролог розповів про падіння Росії та мирні переговори

Путін зганьбився, пояснюючи дефіцит яєць у Росії: люди розбагатіли і самі всі з'їли

Путін на це точно не очікував: у Росії перед виборами різко знизилася підтримка війни проти України