Гендиректор електропостачальної компанії "Yasno" Сергій Коваленко уточнив, що відключення споживачів за непогашену заборгованість не здійснюватиметься на національному рівні.

Про це повідомляє «epravda»

Yasno орієнтується на приватних клієнтів у Києві та Дніпропетровській області.

"Як відключатимуть постачальники та оператори системи розподілу на решті території України - краще уточнити у них", - додав він.

Коваленко окреслив конкретні критерії з огляду на розмір та вік боргу: у Києві та Дніпропетровську претендентів на відключення понад 70 тисяч накопичили загальний борг, що перевищує 600 мільйонів гривень.

"Ні, ми не будемо відключати всіх підряд. У нас є чіткі критерії і за сумою, і за "віком" заборгованості. Наразі таких кандидатів на відключення понад 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області та їх загальний борг становить понад 600 млн грн", - пояснив Коваленко.

Відключенням передуватимуть повідомлення, що дасть мешканцям час погасити борги та уникнути раптових відключень. Коваленко наголосив на важливості регулярного зв'язку та точних показань лічильників для запобігання накопиченню боргів.

"Ми щомісяця сповіщаємо клієнтів про стан рахунку, всі знають, чи є у них борг чи ні. Коли ми подаватимемо на відключення, то власник житла отримає паперове попередження за 10 днів до відключення, ще за 5 днів", - оповіщення від ОСР.

Читайте також:

Доведеться чекати кілька років: мешканцям Києва розповіли, коли запрацює синя гілка метро

З цією проблемою стикається кожен: як прибрати вологу із салону вашого автомобіля

Легендарний футбольний тренер уже заявив, що йому залишилося жити рік чи навіть менше